תיפלה בבית (יחיד)

השאלה: בס"ד

שלום רב.
אני בחור דתי בבית מסורתי (יותר לכיוון של החילונים) ואני כמובן שומר תורה ומצוות ולרוב יש לי ריבים עם אבא שלי שמנסה להוריד אותי מהדת והתורה - זאת בעצם הקדמה... היום הוא אמר לי להישאר בבית ולא ללכת להתפלל במניין, האם זה יהיה בסדר שאני יתפלל מנחה וערבית בבית? כי אני נורא חושש שאני לא יכוון וגם שמעתי על המוסר הידוע של "מטבע נקוב" ושאדם המתפלל ביחיד לא מתקבלת תפילתו וכו´... אפשר עזרה בבקשה?
תודה רבה לכם!!!.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:26:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה שאתה מעלה היא מורכבת מאד. ברור שתפילה בצבור היא הרצויה והמקובלת לפני הקב"ה, והיא נחשבת להיות "עת רצון", לעומת זאת בבית יש בעיות סביבתיות וכדו´, ואין זה מקום קבוע לתפילה, על כן יש למעט בתפילות בבית. מאידך אני מבין שיש כאן כבוד אב ואם, ולמרות שאין אבא יכול לומר לבן לעבור אפילו על דברי חכמים שהרי אתה ואביך חייבים בכבוד שמים, ואין חיוב לשמוע בקול האב. אבל כיוון שעדיין אתה יכול להתפלל אלא שלא בצורה מלאה, על כן הייתי נוטה שלא תחריף את היחסים שממילא כפי הנראה הם מעורערים, ותתפלל בבית, תשתדל במקום סגור שלא נכנסים ויוצאים ואין שם רדיו וטלביזיה. נקווה שזו תהיה הפעם האחרונה שמקרה כזה קורה.