נטעי אינשי, מוצרים מקמח תירס ובדיקת תירס

השאלה:

1. האם כל מה שרגילים לאכול כיום נכנס בגדר של נטעי אינשי?
2.מה מברכים על חומוס? מה מברכים על מוצרים מקמח תירס?
האם נוטעים את התירס גם על דעת הקמח? האם נוטעים את
החומוס על דעת הממרח?
3. איך בודקים תירס מתולעים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. נטעי אינשי הוא חלק מצמח שאם נוטעים כדי לאוכלו מברכים עליו
בורא פרי האדמה (או בורא פרי העץ) ואם אין נוטעים אותו על דעת
לאוכלו כאשר אוכלים אותו מברכים עליו שהכל. לדוגמא יש אנשים
שאוכלים חלק רך מעלה של דשא. הם צריכים לברך עליו שהכל. כי
לא שם כך שותלים דשא. אבל ירק שבדר"כ נאכל אבל הוא נטחן
או מרוסק אינו שייך לנושא של נטעי אינשי וע"כ בדר"כ מברכים עליו
שהכל.
2. על חומוס שלם או שבור בורא פרי האדמה. חומוס טחון מכיון
שצורתו ניכרת דינו כמו תמחית של תפוחי אדמה ויש לברך עליו
בפה"א. אם החומוס משמש כממרח הוא טפל למאכל העיקרי. קמח
תירס מכיון שאין צורתו ניכרת מברכים שהכל (במבה למשל).
3. תירס ע"ג הקלח לא ניתן לבודקו היטב כיון שהחרקים נמצאים בין
השיניים ולעתים כלואים ביניהם. ע"כ צריך להסיר אחר הבישול את כל
השיניים מהקלח ולבודקו בעין בין השיניים שאין חרקים מתים. בגרגרי
תירס שנשטפו אין בעיה.

 

 

toraland whatsapp