ברכת הפסיפלורה

השאלה:

מה ברכת הפסיפלורה, שמעתי מחמי המגדל פסיפלורה בביתו שבעבר חשבו אותו לירק כיוון שכל שנה יוצאים ענפים חדשים ועליהם צומחים הפירות. אך בנסיון התברר שכשגזמו את הענפים החדשים הפירות צמחו על הענפים הישנים וכנראה שפשוט הענפים החדשים לקחו את מירב האור והכח מהעץ ולכן עליהם צמחו הפירות, ולא בגלל שהישנים לא מסוגלים לגדל ולכן לדעתו יש לברך עליהם בורא פרי העץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

מכיוון שיש עוד מספר חששות בפרי זה אנו נוקטים שיש להחמיר בו כעץ לעניין ערלה, שהוא ספק דאורייתא. אבל לעניין הברכה יש לחוש לדעות שהוא ירק ולברך אדמה, שהיא ברכה הכוללת גם את העץ.

הרב יהודה הלוי עמיחי