התשובה
פסק בשולחן ערוך (או"ח סי' קסח ס"י): "חביצ"א, דהיינו פירורי לחם שנדבקים יחד על ידי מרק, אם נתבשל, אם יש בהם כזית אע"פ שאין בו תואר לחם, מברך המוציא ובהמ"ז; ואם אין בהם כזית, אע"פ שנראה שיש בו תואר לחם, אינו מברך אלא בורא מיני מזונות וברכה אחת מעין שלש". ולכן כיון שהחתיכות פחות מכזית (3/2 מצת מכונה ונטגנו מברכים עליהן במ"מ וברכה אחת מעין שלש.
אם כי יש טוענים שהטיגון אינו בשמן עמוק ודומה יותר לאפייה וגם צורת המצות ניכרת לכן מספק יש לאוכלו לדעתם רק בזמן הסעודה. אך גם לדעתם אם ירככו את המצות במים רותחים יברכו מזונות.