בצק המוציא או מזונות

השאלה: שלום וברכה!
אני מכינה המון סוגי בצקים בבית ורציתי לדעת מה הגורמים והמרכיבים (כמויות ומוצרים) לכך שבצק יהיה בברכת מזונות או המוציא? והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים? אנחנו אשכנזים.
תודה רבה ובשורות טובות!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:55:51 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מדובר על בצק שיאפה (לא יבשל) בסופו. כדי שברכתו תהיה מזונות צריך שיהיה ניכר טעם מי פירות או התבלין, ולכן צריך שכמות הדבש או חלב תהיה יותר מכמות המים. אבל בצק גמור ששמים בו קינמון, פרג או שקדים וזיתים ברכתו המוציא.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
toraland whatsapp