טבילה עם פין בכף הרגל

השאלה: שלום, אשתי עשתה ניתוח בכף הרגל (הלוקס ולגוס) ביום שלישי האחרון. הרגל חבושה ויש לה פין בתוך הרגל ל-6 השבועות הקרובים. זמן הטבילה יוצא סוף שבוע הבא. המנתח ד"ר וויס בשערי צדק אומר שלא תטבול עם הפין. האם ניתן לעשות משהו בנידון? תודה מראש ולילה טוב

התשובה

מכון פוע"ה | ו' אלול תשע"ז 8:58

בוקר טוב לשואל.

צריך לברר היטב עם הרופא מדוע שלא תטבול.

האם יש איסור להרטיב את כף הרגל? (אם כן, מה היא עושה כשהיא מתרחצת)?

האם הוא חושש לזיהום? במקרה כסה חשוב לציין שמי המקווה מוכלרים על פי חוק, וליתר ביטחון אפשק לתאם עם הבלנית להיות ראשונה במקווה באותו יום  ושיחליפו את המים קודם לכן.

אם רואים שיש בעיה עם שיתוף הפעולה של הרופא, רצוי מאוד להתייעץ עם אורתופד ירא שמיים בעניין. במרביתם המוחלט של המקרים אפשר למצוא פתרון.

כיוון שכאמור לעיל יש בזה כמה פרטים ואפשרויות, הייתי ממליץ להתייעץ טלפונית עם מכון פועה 026515050.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פועה