וריקוצלה

השאלה: אני בן 33 כמעט אני נמצא בתהליך שידוך ואני סובל מווריקוצלה באשכים האם אני צריך להגיד והם אני יכול לעשות בדיקת זרע?

התשובה

מכון פוע"ה | ט' תמוז תשע"ז 22:20

לשואל שלום וברכה.

וריקוצלה הוא תופעה נפוצה אצל גברים. על רובם אין היא משפיעה כלל. למיעוטם נגרמת פגיעה בספירת הזרע. כיוון שאצל הרוב אין בעיה, וגם ללא וריקוצלה יש גברים לא מעטים שמתברר שיש להם ספירת זרע נמוכה, כתבו הפוסקים שאין חובה לספר על כך בשידוכים, כיוון שאין זה פוגע בחזקת הפוריות שיש לכל אחד.

ביצוע של בדיקת זרע, מעבר לבעיה ההלכתית שיש בה, עלול לגרום לגילוי של בעיה ולקושי גדול מאוד למצוא שידוך. כשמגלים בעיה אחרי הנישואים כמעט תמיד אפשר למצוא פיתרון, אבל כשאותה בעיה מתגלית קודם הנישואים היא גורמת לקושי מאוד גדול.

ברגע שהתועלת בבדיקה מפוקפקת כיוון שבמקום להועיל היא יכולה להזיק, שוב יש איסור הלכתי חמור בבדיקה כזו.

בשנים האחרונות צברנו במכון פוע"ה ניסיון רב במענה לשאלות על וריקוצלה ושידוכים.

להשלמת התמונה הייתי ממליץ ליצור קשר טלפוני עם המכון בשעות הפעילות 02-6515050 ולשוחח עם אחד הרבנים המשיבים בעניין.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה