הפריה חוץ גופית ללא פיקוח

השאלה: האם ניתן לסמוך בדיעבד על העיקרון של אומן לא מרע אומנותיה בהפריה חוץ גופית שהתבצעה ללא השגחה חיצונית?

התשובה

מכון פוע"ה | ו' כסלו תשע"ח 0:13

לשואל שלום

ראשית נדגיש שגדולי הפוסקים הצריכו פיקוח הלכתי על טיפולי פוריות, ואסרו לבצע טיפולים כאלו ללא השגחה הלכתית.

כמו כן, הכלל של אומן לא מרע אומנותיה אינו מספיק כאן, כי החשש אינו דווקא להחלפה במזיד אלא לטעות אנוש שעלולה לקרות.

אמנם בדיעבד אם כבר עשו את הטיפול, נראה שאפשר להחשיב את הילד כבנם של הוריו לכל דבר, ולהסתמך בכך על רוב המקרים בהם אין טעויות.

להרחבה הייתי ממליץ לעיין בספר פוע"ה כרך שני בפרק האחרון העוסק בפיקוח הלכתי.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה