פירות עורלה

השאלה: שלום וברכה,
קבלתי פירות שנקנו בשוק. הקונים לא יודעים מאיפה הפירות ואני תוהה לעצמי בני כמה העצים. מה עושים? זורקים אותם מספק? מחפשים תאילנדי ברחוב ונותנים לו? ברור לי שאין לי דרך לברר עם המוכרים, גם לא רוצה לערב בזה יותר מדי את הנותנים שמא יפגעו (מעבר לפגיעה הקלה שכבר נעשתה לצערי) והתגובות: "את מגזימה כבר יותר מדיי!!" רוב תודות ושבוע טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 3:33:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה יש לקנות פירות רק במקומות שאין בהפ חשש ערלה, אבל אם כבר קנו והדבר יכול להביא לידי פגיעה אפשר להקל ולסמוך על הדעות שעל מנת לאסור צריך רוב פירות ערלה. החשש של פירות ערלה נמצא בייחוד במינים החדשים והמיוחדים, רוב הפירות בארץ (תפוז, אשכולית, תפוחים) אין בהם רוב ערלה בשוק.