פירות

השאלה:

שלום רב,
קיבלתי פירות מתלמידים שלי שהם לא דתיים. הפירות הם ממשקים פרטיים שיש בבתים שלהם במושבים בהם הם גרים באיזור ירושלים. רציתי לדעת מה לעשות עם הפירות, האם מותר לאכול מהם? האם לזרוק אותם? האם אפשר להשאיר אותם במקום שיש בו אנשים שאינם שומרים תורה ומצוות למרות שיכול להיות שזה יכשיל אותם?
בתודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 3:29:11 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

פירות אלו צריך לדעת אם הם מעושרים או לא. נראה לי שאפשר לשאול את הילדים האם עשרו בבית, ובאם יאמרו שלא צריך לעשרם, ואדרבא זוהיא הזדמנות טובה ביותר לעשות הפרשת תרו"מ בכתה בפני ילדים, וללמדם מצוות הפרשת תרו"מ. אם הדבר קשה כדאי לרכוש תקליטור תרומות ומעשרות (טל. 086847325)דבר שיכול לגרום לעבודה עם כל הכתה, יש שם הסברים נוחים לתלמידים.
בודאי שאין להניח את הירק במקום שיש שם שאינם שומרי תורה ומצוות, שהרי ההכשלה היא ברורה.