ערך לימוד תורה

השאלה:

בשביל מה ללמוד ג"מ סוגיות שלא נוגעות מחליף פרה בחמור וגם אם זה בסיטואציה אחרת מתי יש לאדם ספיקות ובשביל זה כ"כ הרבה מאמץ וזמן בעצם השאלה מה מעניק הלימוד לאדם אני מבין מצות עוה"ב אבל מה בעוה"ז שאפשר לחיות כמו בעבודה רגילה שרופא מרפא עוזר וכל מקצוע רואה שיוצר בונה עוזר בעולם מה הלימוד יוסיף לי שזה לא נוגע וגם אם כן במעט. אך אפשר לסקרן לענין אותי בלימוד אני אדם שאוהב דברים שמתחברים לעשיה אך אוכל למצוא את דרכי בלימוד?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש בדבריך שתי שאלות: א. מה ערך לימוד תורה ובמה הוא פועל אם הוא לא נותן לך מידע למעשה עתה.

ב. מהי הדרך המתאימה לך בלימוד תורה. על שתי השאלות איני יכול לענות באתר.

השאלה הראשונה מפני שצריך להאריך ולהעמיק בכך. ונכתבו על כך ספרים גדולים כגון ספר תפארת ישראל למהר"ל, נפש החיים לר"ח מוולוז'ין, אורות התורה לרב קוק ועוד.
אך עקרונית עליך לדעת שכל נושא בתלמוד נוגע למעשה. אומנם אין מחליפים היום פרה בחמור אך מחליפים דולרים בארואים והשער משתנה מה הדין?
בקשר לשאלה השניה איני מכיר אותך כלל ואיני יודע מה ידיעותיך המוקדמות ולאן לבבך נוטה.