עץ לימון

השאלה:

יש לי עץ לימון מניב. ואני רוצה להפריש תרומות ומעשרות. מה עושים ואיך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 12:58:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם עברו שלוש שנות ערלה עליך או לחלל נטע רבעי או להפריש תרומות ומעשרות (תלוי במספר השנים שמונים לעץ לדיני ערלה). את נוסח ההפרשה אי אפשר להסביר במכתב קצר, המעוניין לדעת את ההפרשה וסידרה בצורה הטובה ביותר (ומי שמפריש מפירות שדהו שהפירות הם טבל ודאי עליו להבין היטב את ההפרשה וסדרה). על כן עצתי שתרכוש לך תקליטור המסביר היטב את ההפרשה וסדרה בטל. 086847325, ומה שעדיין יקשה לך תפנה ונוכל לענות בע"ה.