משנה-שביעית.

השאלה: שלום כבוד הרב.

בלימוד המשניות שלי נתקלתי במשנה שממש קצת התבלבלתי ממנה,וכך היא:

סדר זרעים,מסכת שביעית פרק ד´ משנה ג´

"......ומחזיקין ידי גויים בשביעית..".
והפירוש של קהתי במקום \ר"ע מברטנורא,
שצריך לשאול לשלומם על מנת שיעבדו את האדמה .

והרי ...אנחנו בא"י ארץ הקודש כמובן,ולמרות שבשנה זו אין לנו לעבוד באדמה ,בא"י.כמובן וכמובן שאין לנו להחזיק את ידיהם של הגויים אשר הם הולכים ומתרבים בארץ היקרה שלנו ומתמפתחים כמה שיותר .ואנו עוד צריכים "להחזיק ידיהם".??!!!????

והרי כל הויכוח הגדול בשנה השביעית זה שאין לקנות מאדמות של גויים,ודווקא לקנות מאוצר בית דין עם קדושת שביעית ,להחזיק ידיהם של עמ"י בארצו למרות האיסור בעבודת הקרקע.

(מצטער על הבורות שלי,אם כבוד הרב יוכל להסביר לי את פירוש המשנה מתחילתה ועד סופה אודה לו מאוד )

בברכה
ותודה מראש
אבישי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:31:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הן ברע"ב והן בקהתי מדובר שפגש אותו חורש, לא שצריך להחזיק אלא יכול לומר לו משום דרכי שלום. על כן אין שם דיון לעניין שאנו נעודד גוי לזרוע, אלא אחר שכבר זרע אפשר משום דרכי שלום לומר לו תצליח, וליהודי גם את זה אסור, שהרי עובר על איסור תורה. אבל ברור שאין לומר לגוי תזרע בעבורי בשביעית, שהרי זו הלכה מפורשת.

ברכת התורה והארץ