כתיבת ספר

השאלה: בס"ד

שלום,

בימים אלו אני מתחיל בכתיבת ספר. הספר הינו ספר עלילתי שאני מקווה אולי להוציא לחנויות יום אחד, אם יהיה מוצלח.
הבעיה היא, שהרעיון שעומד מאחורי העלילה עוסק בנושאים שאיני יודע כמה הם מקובלים ביהדות ואני מפחד שכתיבת ספר בנושאים אלו יהיה חטא מבחינתי, למרות שמדובר בעלילה.
הנושא שמדאיג אותי הוא גלגול נשמות. העלילה עוסקת בנושא זה, וכחלק מכתיבת הספר אני מעוניין לקחת פרטים ומידע מהמציאות על נושא זה גם מדתות אחרות ולשלב בעלילה. חשוב לי להדגיש שכל הספר כתוב כעלילה (סיפור פרי הדמיון שלי) ואין שם שום טענה שלי לנכונות במציאות של המידע שאני משלב בעלילה, עם זאת אני מודאג שמישהו עלול להסיק זאת ובכך זה על אחריותי ואז זה יהיה חטא מבחינתי.

לכן אני שואל, האם כתיבת ספר כזה תהיה חטא מבחינתי?

בנוסף, הייתי רוצה לדעת מה גישת היהדות בנושא זה. לפי מה שהצלחתי למצוא עד כה ברשת, אין תשובה חד משמעית.

תודה רבה מראש,

גיא.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/16/2013 6:42:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יישר כחך, והצלחה בכל שתעשה. ובודאי בכתיבת ספרות רצינית יש בה מעלה גדולה, מכיוון שלצערי חלק גדול מהספרים העבריים בזמן האחרון הם רדודים מאד מבחינה רוחנית. על כן עבודות רציניות ומעמיקות חשובות.
ב. בדבר שאלתך על חקירה בנושא "גלגול נשמות" על פי דתות אחרות. אינני מכירך ואינני יודע את מעמדך הרוחני, על כן קשה לענות על שאלתך. באופן כללי היהדות היא דת של חקירה וידיעה על כל הבריאה, אולם חקירה זו יכולה וצריכה להעשות רק על ידי מי שכבר מושלם במדע היהדות, ולאחר שהדברים מושלמים אצלו הוא יכול להכנס גם לדתות אחרות, כפי שהרמב"ם חקר באמת מחכמי אומות העולם, אולם כל זה לאחר שכבר ידע את היהדות ואמונתה היטב. על כן אם ברצונך לחקור עליך להכנס תחילה להבנת והגדרת היהדות בדבר החיים ותפקידם, וכן המוות ומעמדו ביהדות, ולאחר מכן גלגול נשמות. כמו כן עליך לדעת ולהבין מושגי שכר ועונש היטב, ושערי הגמול. לאחר שיתבררו לך הדברים היטב תוכל להכנס לשיטות נוספות ולהבינם.
ג. לגבי הקוראים השאלה היא איך יהיו הדברים מוצגים, וזה תלוי בך, אם ממהלך הדברים ישמע שיש דעות כאלו ויש כאלו, כאילו כל השיטות נכונות, אזי יתכן כשלון לקורא, אולם אם תוכל להציג זאת בצורה עלילתית רק באור האמת, אזי יהיה שכרך כפול מן השמים.