חזרה בתשובה

השאלה: שלום אני בן 20 ומתחיל לחזור בתשובה אני שומע המון הרצאות של רבנים ומתחזק מפעם לפעם אבל יש לי דבר שמעיק לי בלב ואין לי את מי לשאול
לפני שחזרתי בתשובה גנבתי כסף לכמה אנשים ואני מאוד מצטער על זה ועל ידי גזל וגניבה באים בגלגול ואני לא יודע איך לתקן את זה האם יש לכם איזה הצעה איך לתקן את זה או שהחזרה בתשובה מכפרת על זה
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:34:12 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אתה יודע ממי לקחת את הכסף אזי יש חובה להחזירו למי שניטל ממנו. אם אין לך ידיעה מהיכן נלקח יש לעשות בו צרכי רבים (ובייחוד אם אתה יודע את האזור שבו מתגורר מי שלקחת ממנו), ואע"פ שאין זו תשובה מלאה אבל השתדלות יש בכך, והקב"ה יעזור לחזור בתשובה שלמה.