חולי סרטן

השאלה: שלום
שמי אביטל ואני בת 14 לפני כ- 5 שנים אני וחברה שלי עשינו מעשה נורא. הלכנו ומכרנו קלטות , הכסף שממנו הרבחנו אמרנו שנתרום לילדים חולי סרטן.
אז מהכסף שהיה לנו לא הלכנו לעשות זאת פשוט ביזבזנו אותו על שטויות וזה לא שעשינו זאת בכוונה באמת שרצינו לתרום אבל פשוט זה קרה .. ועכשיו אנחנו כול כך מתחרטות כי אז לא באמת הבנו את המשמעות הנוראית הזו !!
יש מחילה לדבר הזה? לא נירא לי...
תודה
אביטל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 12:53:42 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אין דבר בתורה שאין לו תשובה, ועל כן תמיד תשובה מועילה, ובייחוד כשמגיע מתוך הכרה והבנה שהמעשה לא טוב, ומקבל אדם על עצמו שלא יחזור עוד לדבר זה, ובמקרה כזה הרי התשובה מועילה.
אולם צריך גם להחזיר את הכסף לגופים שמטפלים בילדים חולי סרטן.