השריפה בצפון

השאלה: עכשיו מתחוללת שריפת ענק בצפון(חמישי בערב נר שני) ואוטובוס עם 40 מחלצים התהפך וכולם נהרגו איך זה ייתכן שהאנשים האלה שהלכו להגן על המדינה כמו שכתוב בתורה מתו בדרך כזאת?!!?40 אנשים!!אני מבין שנסתרות דרכי ה´ אבל איך זה ייתכן!?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 5:46:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לי נראה שאסון בקנה מדה כזה, שהוא נכון לעכשיו (יום ו) עדיין לא הסתיים, צריך להסתכל עליו בעינים פקוחות ולראות את הפן הכללי של הדבר, ובייחוד עם מחברים לכך את אסון הבצורת הקשה שאנו נתונים בה, והכל ביחד צריך להביא אותנו לדברי הרמב"ם (הל´ תענית פ"ד ה"ב, הל´ תשובה פ"ד ה"ג) שבני המקום צריכים לבחון בשל מה בא הסער הזה, ולעשות על כך תשובה אמיתית. לא נראה לי שסימנים קשים כאלו הם דין פרטי אלא יש כאן קריאה להתעוררות לתשובה של הציבור כולו. על כן אין לשאול מה המיוחד בכל אחד מהניספים אלא להסתכל על האסון באופן כללי במבט של אומה שלימה האבילה על האסון הקשה של השריפה הנוראית הזאת.
נראה שהסימנים הקשים הבאים עלינו (בצורת, שריפה וכו´) עיקרם הוא בקשר לארץ ישראל, והקב"ה אומר ומוסר לנו את המסר שהוא אדון הארץ ושלו היא, ואל תעלו בדעתכם לחלק את ארץ חמדתי. על כן עלינו לחזק את קשורינו לארץ ישראל, לעם ישראל ותורת ישראל.