הכלאת בע´´ח

השאלה: שלום רב.
ברצוני לדעת על איזה לאווים עוברים במקרים הבאים, והחשוב יותר מה "העונש" שמקבלים על עבירה כזו?
אני מדבר על הרכבת 2 עצי פרי על עץ אחד (למשל קלמנטינה ותפוז על עץ אחד) והכלאת ציפורים או בעלי חיים אשר מוציאים צאצאים שאינם פוריים.
שמעתי ממישהו שאמר שאותו אדם לא יזכה לילדים או ימות בגיל צעיר. האם יש דברים בגו?
ואם לא, מה כן?

אודה על תשובתכם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 12:57:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איסורי כלאים הם "לאו" של תורה ולוקים עליו במזיד, אין בו איסורי כרת ולא מיתת בית דין.בשוגג חייב חטאת (כשבית המקדש קיים). בימינו צריך לעשות תשובה ככול לאו.