היתר מכירה

השאלה: שלום כבוד הרב המשיב.

רציתי לדעת האם דעותיי נכונות:
היתר מכירה הוא היתר אשר נוסד כמובן על ידי הרב קוק בראשית הדרך וכל פעם מחדש מחדשים אותו הרבנים בצורכי המצב והמדינה וכו´.
כמובן שכאשר יש אלטרנטיבה אחרת היא עדיפה כגון אוצר הארץ או אוצר בית דין.

אני הבנתי כי:
הבית יוסף אומר כי כאשר הפירות הם של הגוי והעבודה נגמרת ע"י הישראל אזי אין קדושת שביעית בפירות ולכן יש לעשר מהם.

ואם כן מדוע לא מעשרים מהיתר מכירה?
(בשל שהפירות הם הפקר?!?..לא מובן לי התירוץ הזה שקראתי איכן שהוא)

לעומת זאת המביט והמהריא סוברים שכן יש בפירות אלו קדושת שביעית ולא צריך לעשר מהם כמובן כי אנו נפסיד מן הפירות וכך גם הנהיג החזון איש בבני ברק.

אודה לרב על תשובה הערות והארות
תודה.
אבישי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:19:22 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בסעיף א´ צדקת.
בסעיף ב´ הדיון הוא כשישראל לוקט וקוטף אזי ישנה חובה להפריש ללא ברכה, ואמנם כך צריך לעשות, אם לא מפרישים זו טעות, אבל בבתי אריזה נהגו כל השנים להפריש.
סעיף ג צדקת.