בירור תפילין

השאלה: רציתי לדעת בבקשה מדוע על הבית של תפילןי של ראש רשום את האות ש´ דווקא? וכן מדוע אחת הש´ משולשת והשנייה מרובעת (עם 4 "רגליים")? תודה :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 5:51:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זאת היא הלכה למשה מסיני שיש לעשות שני "ש", האחד בעל ג´ רגלים ואחד בעל ד´ רגלים.
אמנם נאמרו מספר הסברים, כגון: יש כתיבה בולטת ושוקעת (ספר תורה ולוחות), ועל כן עשו את שני צורות הכתיבה, והלוחות קודמים, ולכן ד´ רגלים היא מימין הקורא. (סמ"ג קד ע"ד), ויש עוד הסברים ברוקח, אבל כולם בתורת הסוד, העיקר הוא שזאת היא הלכה למשה מסימי.