אוצר בי´´ד לעניים

השאלה: מדוע לא מקימים בי"ד אשר יאסוף את מתנות העניים (במיוחד פאה שהנה אחד חלקי שישים מהשדה/מטע)
מדובר בכמות גדולה ומכובדת של יבול. ניתן להקים בי"ד אשר בדומה לבי"ד בשמיטה ישכור את בעל השדה ופועליו לצורך איסוף הפירות. ומה שנשאר זה להקים מרכזי חלוקה לעניים שישלמו רק את עלות העבודה.
בימינו, כך נדמה לי, אין דין מתנות עניים נוהג למעשה כיון שעני בודד לא יגיע לשדה/מטע בשביל לקטוף מעט פירות (או יבול אחר) מלבד זאת, כיון שעניים אינם מגיעים אזי אין בעלי השדה צריכים להשאיר להם. (ומימלא גם אם ירצו להגיע לא יתנו להם להיכנס (בודאי ללא תיאום עם האחראי על ההשגחה במקום)
בתודה
אריה וולהנדלר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:04:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדבר קשה בביצוע, שהרי צריך רכב שיאסוף ויחלק. אדרבא מי שיכול לעשות כן יהיה מבורך על ידי העניים.