אדם וסביבתו

השאלה: לרב שלום

אני מתחבט בנושא כבר זמן רב מאוד .

יש לי הרגשה שהציבור הדתי לא מודע ולא מודאג מכל המצב הנוראי שבו אנינו נמצאים מבחינה סביבתית בעולם ובארץ ישראל בפרט .
אני מתכוון לעובדה שלא שמעתי אפילו רב אחד עד היום שמדבר בפומבי שלא נדבר בכלל על דרשה ביום שישי בבית כנסת על נושא זיהום הסביבה שאנו חיים בה .

צר לי מאוד אבל אני מרגיש שמכל המצוות החשובות שבהם אנו עוסקים ביום יום ועליהן כל הזמן מדברים הנושאים הללו בכלל נראים תלושים ורחוקים מהציבור שלנו במקום לעשות רגע עצירה לחשוב שלמשל על מה קורה עם כל העלונים שמחולקים בהמוניהם בבית הכנסת בכל שבת ופשטו מושלכים אח"כ לגניזה שזה אומר ממשיכים להתגלגל בחוץ ולטנף את הנוף .

האם יש איזה אפשרות כלשהי לעשות משהו בעניין??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:03:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צריך להמשיך ולדבר בעניין, ואני כן ראיתי כנסים של רבנים שעסקו בסביבה וקיומה, עיין יום עיון בבר אילן של מכון התורה והארץ בשנת תשס"ט, שעסק בבעיות אלו בדיוק של הסביבה.
צריך להמשיך ולפתח לכתוב ולפרסם בנושא, ויהי רצון שמעשיך יצליחו.

כתיבה וחתימה טובה