שאלה על השריית החסה בשבת

השאלה:

שלום לרב.

ראיתי בספר מנוחת אהבה חלק ב’ פרק ז’ אות כ’ , שיש היתר לשטוף תחת זרם מים ירקות בשבת. אך ראיתי בפנים ואין היתר שם להשרות במים ואדרבה הוא כותב שם שאסור לשרות בכלי עם מים להסיר את העפר משום שזה כבורר בכלי שאסור אף לאוכלו מיד. ואף שיהיה כלי שאינו מיוחד לברירה הוא אומר בסעיף ז’ שזה אסור מדברי סופרים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

עיי"ש שכתב שעפר שצף למעלה ונכר כבורר כיוון שכעת יש שני דברים הירק והעפר, אבל בחרקים אין הדבר ניכר כלל, וא"כ לא שייך לאסור גם בהשרייה. אבל בוודאי שבשטיפה טובה אפשר להקל.