עבודה בבית מלון בשבת

השאלה:

שלום לאחרונה סיימתי שירות לאומי ואני רוצה לעבוד כדי לחסוך ללימודי תואר ראשון. במקום שאני מתגוררת מצב התעסוקה מאוד קשה וכבר כמה חודשים אינני עובדת. לאחרונה הציעו לי לעבור לאיזור המרכז ולעבוד בבית מלון. האם יש איסור לעבוד בבית מלון בשבת, הרי יש שומרי שבת שמגיעים למלון לשישי שבת והמלון הוא בחזקת כשר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

עבודה בבית מלון יכולה להעשות על פי ההלכה, אולם לצערנו רוב ההנהלות והמנהלי משק אינם מקפידים במצוות ולכן מאד קשה לעמוד בעבודה המותרת בשבת. אפשר לבקש להפגש אם יש רב בבית מלון ולקבל ממנו הדרכה, ללא זאת נראה שאין טעם לנסות לעבוד בבית מלון בשבת.
יהי רצון שבזכות מסירות הנפש שלך על שמירת שבת תמצאי נחלה בלי מצרים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי