תרומות ומעשרות

השאלה: שלום לכבוד הרב,
בגינה שברשות משפחתי עץ אגוז.
הקטיף מעץ זה לא נעשה באופן מסודר מאחר והעץ הוא גבוה. האגוזים שאנו אוספים אל הבית הם אגוזים שנופלים מהעץ עם הרוח, איסוף של אגוזים בודדים בכל פעם.
למיטב ידיעתי, הפרשת תרומות ומעשרות נעשת עבור כל קטיף הנכנס אל הבית. האם ניתן לצבור את האגוזים עד שתתקבל כמות משמעותית ורק אז להפריש או שלא ניתן להפריש מ"קטיף" אחד על משנהו?
תודה רבה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:01:03 AM
בס"ד כ מרחשוון תשס"ו

שלום וברכת ד´

אין איסור לעשר ממספר קטיפים ובתנאי שלא אוכלים בינתיים מהאגוזים, ואין סוחרים בהם. אלא מחכים איתם להפרשה.