תרומות ומעשרות

השאלה: כשהגעתי הבייתה לשבת הסתבר לי שאבא שלי קנה את הפירות והירקות בשוק ברחובות. כששאלתי אותו לגבי תרומות ומעשרות הוא ענה לי "שהשוק הסיטונאי" כבר עישרו ולכן מותר לאכול.
1. האם באמת מעשרים את הפירות כבר בשוק הסיטונאי (הסוחרים בשוק ברחובות קנו את הירקות מהשוק הסיטונאי)
2. האם גם לגבי תו"מ חל הכלל כמו לגבי בשר שאם רוב החנויות בעיר כשרות אז סתם חתיכת בשר היא כשרה ולכן אם רוב הסוחרים מעשרים אז סתם פירות שאני לא יודע מאיפה קנו אותם הם כשרים.
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה רבה
יאיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:57:00 PM
בס"ד ז כסלו תשס"ו

שלום לך יאיר

השוק הסיטונאי ברחובות עומד תחת פקוח רבנות רחובות, כך שיש לבדוק שאלה זו ברבנות רחובות במחלקת הכשרות. אין ברשותי מידע על ערים מסוימות.
נראה לי שכאן אביך יודע מהיכן קנה וא"כ אין זה כחתיכת בשר שנמצאה בעיר אלא דבר שניתן לבדיקה ויש להחמיר ולא ללכת לפי הרוב.