תפילין - שחור מ2 הצדדים

השאלה: אני הזמנתי תפילין עם רצועות שחורות משני הצדדים, מכיוון ששמעתי שזה הידור מצווה!
לאחר מכן שמעתי שזה מנהג רק של התימנים, ואנו האשכנזים לא נוהגים ככה, ורציתי לדעת האם זה באמת הידור? האם יש בעיה אם אני אלבש רצועות שחרות משני הצדדים???? (התפילין הוזמנו אצל ספר ירא שמיים, עם כתב מהודר ביותר משתמשים בכתב שלו בתוכנת הגהות, קלף מהודר רצועות מהודרות וכו´ - הכי מהודר שיכול להיות[מהדרין מן המהדרין])

בתודה....

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:46:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הרמב"ם הזכיר זאת, אמנם שאין אנו נוהגים זאת, אולם אם מישהו רוצה להחמיר יכול להחמיר ואין בכך איסור, ובלבד שלא יאמרו שזהו הדין, אלא הידור.