תפילין

השאלה: שאלתי היא בנושא הנחת תפילין
ושאלתי באיזו יד עלי להניח תפילין מכיוון שאני שמאלי אבל יד ימין שלי היא לא יד עצלה, כיום אני מניח ביד שמאל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:22:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא פרטת האם הנך קל לך לפעול בימין או בשמאל, דהיינו אם אתה שולט בשתי הידים בשווה, ועושה כל המלאכות בשווה יש מקום לדון מה רוב פעולותך אם בימין או בשמאל, אם הרוב בימין הנך ימיני ואם הרוב בשמאל הנך שמאלי, ובייחוד אם הנך מבני אשכנז הרי השאלה היא גם באיזה יד הנך כותב, הכותב בימין מניח בשמאל והכותב בשמאל מניח בימין. אבל אם ברור לך שקל לך יותר לעבוד בימין הנך ימיני ואם קל יותר בשמאל הנך שמאלי, למרות שאתה יכול לעשות את הפעולה בשתי הידים.