תפילה לנשים

השאלה: בס"ד

שלום ותודה מראש לכבוד הרב,
כידוע בנות לא אומרת שם ד´ בהרבה מחלקי התפילה כגון ברוך שאמר וכו´..
השאלה שלי כאשר אני מתפללת במניין עם גברים כשאני בעזרת נשים כמובן , עדיין צריך להתפלל בלי שם ד´ , כאשר אני מתפללת איתם..?
ומה כאשר אני מתחילה את התפילה לבד ואח"כ מצטרפת אליהם (שבת בבוקר שאני מגיעה קצת אחרי הבנים לתפילה)?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:34:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המנהג בעם ישראל שנשים מזכירות שם שמים, ועל כן אין לשנות, אלא א"כ היה מנהג בית אמך ואביך אחרת. אולם אם לא היה מנהג אחר, הרי שכל בנות ישראל מזכירות שם שמים.