תענית חתן בר"ח ניסן

השאלה:

האם חתן (אשכנזי) צריך להשלים את תעניתו בר"ח ניסן.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

באו"ח סי' תקפ נמנו ימים שנהגו להתענות בהם. ובין הימים שנמנו הוא א' ניסן, בגלל מיתת בני אהרן. אולם הב"י הביא שלא נהגו לצום בתעניות אלו. כמו"כ הביא דעה מהגאונים שאין לצום בר"ח כלל.
והרמ"א כתב שטוב לא להשלים בר"ח. תענית חתן היא מנהג שנהגו בו חלק מהעדות. וכתב הרמ"א (סי' תקעג) שבר"ח ניסן חתן מתענה.
ונראה שכיון שהרמ"א הוא שכתב את שתי ההגהות הן זו שחתן מתענה בר"ח ניסן והן שטוב שלא להשלים; שאף חתן לא ישלים בר"ח ניסן.אולם הפרמ"ג כתב שרק מי שנוהג לצום כל שנה בר"ח ניסן מתענה גם ביום חופתו אך מי שלא נהג לצום כל שנה אינו מתענה גם בר"ח ניסן.