שתי שאלות.

השאלה: 1.אם משהו הוציא תדפיס מהבנק על ההוצאות של החודשים האחרונים ובחודש אחד היה רשום שירד לו 624.95 והוא בירר בטלפון אצל הישראכרט בדיוק על מה ירד לו ואמרו לו שסך הכל ירד לו 624 ש´´ח. האם הוא חייב לברר שוב בגלל ההפרש של השקל או שלא כי בוודאי העסקאות שביצע בחנויות עברו כי אחרת הוא לא היה יכול לקבל את הדברים שקנה?
2.אם נשפך דבר על הרצפה בשבת האם זה בסדר להניח על זה ניירות ואחרי כמה דקות לנגב או שיש בזה סחיטה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:25:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. לא הבנתי את השאלה ההלכתית.
2. אין להשתמש בסמרטוט רטוב, אבל לאחר שספגו בנייר את הנוזל, או הוציא עם מגד, אפשר להניח סמרטוט יבש.