שעון

השאלה:

שלום , קניתי שעון כאשר שהיתי בחו"ל (ארה"ב ), השעון יוקרתי אך הקניה נעשתה מאדם ישראלי שיתכן מאוד שהשעון הגיע אליו בצורה בלתי חוקית . האם מותר להשתמש בשעון ? האם ראוי להשתמש ? האם השימוש יכול לפגוע בי מבחינה רוחנית ?
תודה ובשו"ט

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 9:09:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא הובהר כיצד הגיע לידי אותו יהודי (האם הישראלי המוכר היה יהודי?!). בכל אופן נראה שאם היהודי למשל גנב את המכס של המדינה (ארה"ב) הרי שהוא עבר על גזל ושינוי רשות ואין כאן הנאה כעת מדבר האסור, שהרי אין כאן בעלים מיוחדים שאותם גנבו והם גם גויים. על כן אין איסור שימוש בשעון זה. ברור שלא ראוי לקנות מגנבים שום דבר כדי לא לעודד תופעה זו, אולם כאשר הדיון על העבר לא נראה לאסור את השימוש בשעון.