שנים מקרא ואחד תרגום

השאלה:

א. האם מותר לקרוא בשקט עם הבעל קורא והקריאה תחשב לאחת מהפעמים של שנים מקרא ואחד תרגום?
ב. האם מותר לקרוא את כל הפרשה בבת אחת פעמיים במקרא ופעם בתרגום או שצריך לקרוא פסוק פסוק או פרשיה פרשיה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. בשו"ע (או"ח סי' רפה ס"ה) פסק שמותר לקרוא שמו"ת בזמן קריאת התורה. והאחרונים חלקו בפירוש דבריו, י"א שדוקא בין עולה לעולה מותר לקרוא, ובזמן הקריאה צריך לעקוב בשתיקה אחר הקורא. ודעת אחרונים אחרת שמצוה לקרוא בשקט עם הקורא. והמשנ"ב מצדד כדעה זו.
ב. במשנ"ב (רפה, ב ) כתב שי"א שיקרא כל פסוק פעמיים ואח"כ תרגום וי"א שיקרא כל פרשיה פתוחה או סתומה ואח"כ תרגום. ופוסק המשנ"ב שיכול לעשות כאחת הדעות.