שנה אחר שמיטה

השאלה: בס"ד
שלום לכם שנה טובה,
השנה תשס"ט אחר השמיטה האם מותר לעשות הכל מבחינת עבודת אדמה?
ומבחינת קניית פרות - בשמיטה קנינו ב"ה מחנות שומרת עם הכשרים תעודות והכל. מה בקשר להשנה. הבנתי שיש תאריכים לכל פרי ושירקות זה קצת שונה.. מה אומרים התאריכים האלה וממתי יהיה אפשר לקנות בחנות רגילה ללא שום חשש?
ואם ט"ו בשבט קשור לכל זה..?
תודה רבה לכם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 6:53:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מלאכות האדמה מותרות מראש השנה, אולם מלאכות בפירות אין להתיר.
קניית פירות יש להקפיד עד חנוכה, אם יש צמח שידוע שתקופת גדילתו קצרה יותר (חסה, פטרוזיליה וכדו´) אפשר לקנות משעה שידעו שיש תוצרת חדשה. לאחר חנוכה אין לקנות דברים שברור שנלקטו בשביעית (תפו"א, גזר, בצל לבן וכו´).