שמיטה-די דחוף..!

השאלה: בס"ד
שלום,אני בת 17.5 מבית מסורתי מתחזק,
אני לא בקיעה ממש (אם בכלל) בהלכות שמיטה ולכן רציתי לדעת,
אין לנו בבית עציצים או גינה כך שזה בעיה אחת פחות,אבל מה בנוגע לפירות וירקות שאימא קונה?
האם מותר לאכול מהשופר-סל ללא חשש? שהרי יש להם תמיד תעודת כשרות..
ובכלל-בחנויות רגילות שיש להן תעודת כשרות?
או שישנם עניינים נוספים שעלינו לבדוק?

ז"א-מה צריך לבדוק ולעשות ע"מ לאכול פירות וירקות כשרים בשנת השמיטה(ובכלל)??

אם אפשר-נא לא לפרסם את השאלה..

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:58:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהשאלה שלך כללית ומאד מקיפה הייתי ממליץ לרכוש את החוברת סוד הארץ שבו תוכלי לקרוא ולקבל הסבר על כל עניני שמיטה, וכן תוכלי לתת גם להורים לקרוא. וב"ה יפתרו השאלות, ואם לאחר מכן יהיו לך עוד שאלות אשתדל לענות עליהן. אפשר להשיג את החוברת בטל. 086847325.