שמיטה בפרות

השאלה: לכאורה יש אסור לעבוד בעצים בשנה השביעית ורק אסור בצירה ודין שמור תלויים בחנטת הפרות ובדין קדושת שביעית.האם יש להקפיד על פקוח גם לדוגמא בפרות הדר בתחילת שנת השמיטה למחמירים בדין נעבד ולפחות מצד מסיע ידי עוברי עברה לא לקנות במקומות ללא השגחה גם על הפרות בתחילת השנה הבאה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:44:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איסור שמור ונעבד הוא דין בפירות שנעשה בהם איסור, ולכן אדם שעבד בעצים בשביעית אבל הפירות הם אינם קדושים בקדושת שביעית אין כל איסור בפירות אפילו למי שמחמיר בנעבד. ולכן מותר לבצור ולקצור פירות שחנטו בששית ונלקטו בשביעית שהרי הפירות אין בהם קדושת שביעית.