שמיטה

השאלה: רציתי לדעת, האם מותר לי לקטוף םירות מעץ שאינו שלי?
העץ המדובר בין כה נמצא לא בחצר הבית אלא בשביל ציבורי, ובכל מקרה מדובר בשנת שמיטה. הבעיה היא שהבעלים אינם דתיים, ולא מכירים את ההלכה, ובכל מקרה לא מוכנים להפקיר את פירות העץ.

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:19:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלה זו היא במחלוקת גדולי הדורות, הב"י והמבי"ט, ונראה שאם בעל העץ איננו מפקירו אין ראוי לקחת ממנו בעל כרחו, לא ראוי לעשות דברים אפילו הלכתיים אם האדם עצמו לא מכיר בחובתו. ומה עוד שיש פסוקים שמצריכים לבקש רשות אפילו ממי שהפקיר, לכן מי שלא הפקיר אין לקחת ממנו ללא רשות.

חג כשר ושמח