שמיטה

השאלה: לכבוד הרב שלום וברכה!
השבוע קנינו ירקות ופירות בשוק, במשך כל השנה קנינו היתר מכירה והפעם יצא לנו לקנות גם יבול נכרי ואותר בית -דין וגם היתר מכירה .. השאלה שלי היא האם אנו צריכים לתת תרומות ומעשרות מהם? ומהם ההלכות שעלינו לנהוג בהם?
שאלה נוספת לגבי חסה של גוש קטיף שכתוב על האריזה שמיטה למהדרין, ללא חשש טבל ושביעית , מה זה אומר יש לזה הלכה מיוחדת לגבי השמיטה האם צריל לשמור את העלים וכו´...
תודה רבה וישר-כוח על הכל! סליחה על האריכות בדברים...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:18:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. ירקות של נכרי גמורים בד"כ הם גם נלקטים על ידי הגויים, ועל כן אין בהם תרו"מ.
ירקות של אוצר בית דין פטורים מתרו"מ.
ירקות של היתר מכירה אם הם נלקטו על ידי יהודים חייבים בתרו"מ בלא ברכה, ואם נלקטו על ידי גויים פטורים מתרו"מ.

לגבי החסה אם כתוב שאין בו שביעית, אזי אין בו קדושת שביעית כלל, ואפשר לאכול כרגיל, אולם אינני יודע האם אפשר לאכול מחשש חרקים.