שמיטה

השאלה: 1. יש לי עציץ במרפסת מקורה. הוא סובל מאד וכמעט מת. האם אפשר להעביר אותו למרפסת שאינה מקורה ויותר שמשית כדי שייטב לו? (מדובר בדירה בקומה שניה)
2. יש לי צמחי תבלין באדניות (מרפסת שאינה מקורה) שסובלים ממתקפת חרקים. האם מותר לרסס נגד חרקים? הצמחים עצמם מרגישים לא רע בנתיים, אני חוששת לגבי העתיד.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:30:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין להעביר עציץ ממקום מקורה למקום שאינו מקורה באופן קבוע, ובייחוד כשהמטרה היא הצמחה. נראה שאם הצמח לא ימות יש להשאירו במקומו, אולם אם יש חשש שימות הצמח אפשר להעביר.
ב. מותר לרסס.