שם ד´

השאלה: האם מותר לומר בים יום אל או שזה שם ד´ וצריך לומר קל? והאם לומר ד´ צבאות או ד´ צבקות? ומה ההלכה לגבי שם ד´?
תודה רבה! ושבוע טוב!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:37:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לומר את כל השמות ללא חשש, אולם תקנו שלא יבוא להוציא סתם שם שמים לבטלה, ועל כןנמנעים, אולם כל זה כאשר הדבור הוא חול, אבל אדם שלומד וקורא יכול לומר את השם כרגיל, ואינו צריך לשנות, וכן בזמירות שבת או קודש אפשר לומר את השם, אולם אם יש חשש לאמירה שאינה מכובדת או כשחוזרים ויש בכך זלזול בשם אין לומר את השם אלא בשינוי.