שינוי שם

השאלה: שלום כבוד הרב,

שמה של חברה שלי הוא רחל, אולם במהלך השנים כולם (כמעט) קוראים לה רחלי. שמענו באיזה שיעור שהיינו שהשם "רחל" יש לו כמה בעיות - בגלל שרחל אמנו סבלה הרבה ועוד כל מיני סיבות, ומאז שאלנו גם רב האם צריך לשנות שם והוא גם כן אמר שרחל הוא שם קשה.
החברה שלי רוצה להוסיף לשם שלה את האות י´ בסופו (כמו שהרוב כבר קוראים לה).
השאלה שלי היא:
1. אם כבר הרוב קוראים לה בשם רחלי - האם יש עניין לעשות שינוי שם ולהוסיף י´ - או שכבר אין צורך?
2. אנחנו רוצים לעשות את הוספת האות י´ בסוף - מה הנוהל? איך עושים את זה?
3. בעזרת ה´ אני ורחלי מתחתנים בקרוב - האם יש עניין לעשות את שינוי השם לפני החתונה? או שזה לא דבר קריטי? (אני רוצה שבעת החופה שלנו, יגידו רחלי, ולא רחל - בגלל שהשם רחל לבדו הוא קשה. האם יש בזה עניין - או שזה לא משנה?)

תודה רבה ויום טוב,
אילן פרץ

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:23:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין "השם" עושה את האדם, אלא האדם עושה את עצמו, על כן אל תתלו בשמות אלא באדם.
אם אדם עובד על המדות והוא ישר וצדיק כרחל הרי השם ראוי לו, אבל שינוי אות בשם, איננו משנה דבר ולא חצי דבר במהות האדם, ורחל הוא שם קדוש וטהור, וכל אם מאמהות האומה עברה מאורעות קשים (שרה, רבקה, לאה), וכל אדם עובד מאורעות קשים בחייו, אלא שצריך ללמד את עצמו לקחת מרחל את פלך השתיקה ואהבה הבריות, ובכך ללכת בדרכיה הטובים, והקב"ה יעזור לכם שהזווג יעלה יפה, מתוך שמחה, "יתן ד´ את האשה הבאה אל ביתך כרחל וכלאה אשר בנו שתיהן את בית ישראל".