שבת

השאלה: שלום
1.מה עושים לגבי מערכת אזעקה, שברגע שפותחים את הדלת כתוב על הצג של המנגנון שמפעיל את האזעקה שהאזור שבו נפתחה הדלת פתוח, וכן כשסוגרים הוא כותב שהמקום סגור (לא ידוע איך לנטרל אותו ובעלי הבית אינם שומרי שבת)?
2. מקרר שהאור נפתח אוטומטית כשפותחים אותו וצריך לשים קיסם או משהו על הכפתור שמדליק אותו (את האור) כדי שלא ידלק האור, ובמהלך השבת כשפתחנו את המקרר נפל הקיסם (ונדלק האור במקרר), ובא אדם שאינו שומר שבת, ולחץ על הכפתור שמכבה את האור (בלי שבקשו ממנו), ואם היה עוזב את הכפתור האור היה נדלק שוב (כי צריך לשים קיסם כדי שלא ידלק) ואמר לי לתת לו קיסם כדי לשים בזמן שהאצבע שלו לוחצת אז נתתי לו (כי אם היה משחרר בלי לשים קיסם גם ככה היה נגרם עוד חילול שבת שהיה נדלק האור)והוא שם אותו על הכפתור ואז האור שוב היה מכובה במקרר- האם מותר להשתמש באותו מקרר או שיש בזה משום הנאה מחילול שבת?
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:54:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. לכתחילה יש לבטל מנגנון זה, אולם אם אי אפשר לבטלו, אפשר לפתוח את הדלת שהרי זה פסיק רישא דלא ניחא ליה באיסור דרבנן שהותר לצורך.
2. לגבי העבר אין ברצוני לדון, לגבי העתיד צריך להוציא את הנורה באופן קבוע, כך שגם במשך השבוע לא יהיה אור במנורה, ואז ברור שלא יהיו תקלות בשבת.