שבעה

השאלה: נשאלתי לפשר המנהג-הלכה שיושבים שבעה על המנוח/ה. הבנתי שהנשמה נעה כמו יו-יו בין הקבר לבית האבלים. למה דווקא שבוע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:51:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ישיבת שבעה זו הלכה למשה מסיני כדי להתאבל על הנפטר, אין משמעות להמצאות הנשמה היכן? חובת הישיבה היא אפילו אם אחד האבלים אי שם והנפטר גר בכלל במקום אחר, יש חובת שבעה. באופן כללי לא כדאי להתעסק עם מקום המצאות הנשמות, אנו מצווים על תורת משה רבינו והחובה היא מוחלטת, איננה מדברי תורה אבל זאת הלכה ברורה.