שאלות שונות

השאלה:

אנו לומדים כל ערב את שיאלות שלמה. השו"ת של הרב אבינר ובמהלך הלימוד עולים שאלות. אשמח לקבל מהרב תשובות לשאלות אלו. (במידה וזמנו של הרב דוחק אשמח שהרב יענה על חלק).

1.מה קורה כשמורידים את הציצית האם צריל לחזור ולברך שוב?
2.מה קורה כשמחליפים את הציצית האם צריך לחזור ולברך שוב?
3.מה קורה כשיש שהות מרובה בין זמן לבישת הציצית לבין זמן ההתעטפות בטלית האם צריך לברך על הטלית קטן?
4.האם ציצית רשת כשירה?
5.האם בגד פלסטי חייב בציצית?
6.מה הגדר של הפסד ממון ומה הגדר של מניעת רווח - בנושא תפילה ביחיד. ז"א עד מתי אדם צריך לטרוח להתפלל בציבור?
7.הודעות פרטיות ושל היישוב לאחר התפילה בביה"כ - האם מותר? האם הדין שונה במקום שביה"כ הוא גם בית מדרש? אם אסור האם מוטב לא להעיר להם ע"מ שהיו שוגגים?
8. אחרי שמונ"ע בלחש יצאו אנשים כך שלא נשאר מנין. האם אפשר להתחיל חזרה על סמך העשרה שהיו בתחילת הלחש.
9. כשמקבלים את השבת מוקדם (פלג המנחה) מי אומר שהאשה נגררת אחר הבעל בברכו ולכן חייבת להדליק נרות לפני שהבעל אומר ברכו?
10. בתפילת שבת בפלג המנחה אם אדם חזר לביתו ולא התחיל לאכול עד השקיעה. האם מותר לו לאכול או שהוא צריך למתין עד לאחר ק"ש (לאחר צאת הכוכבים)
11. ניצוק - אם נשפוך מקומקום חשמלי מים על מאכל חלבי או בשרי האם הכלי הפך להיות חלבי\בשרי. כיצד?

יישר כח

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. כשמורידים ומייד לובשים אי"צ לברך אבל אם הוריד לזמן ממושך צריך לברך.
2. בהחלפה צריך לברך.
3. כדאי לברך על ט"ק על מצות ציצית.
4. אם הרשת עשויה מבד ארוג חייב, אם לא – פטור עי' שו"ע הרב סי' ז' סע' ז'.
5. כנ"ל (עי' אג"מ או"ח ח"ב סי' ב).
6. לא מצאתי חילוק בין הפסד למניעת רווח בנושא תפילה ביחידות. ולפי האחרונים כל מקום שיופסד הענין (כגון שיירה שיוצאת והוא צריך להצטרף עימה) יכול להתפלל ביחיד.
7. אין הבדל בין בי"כ לבי"מ בשניהם אסורה שיחה בטילה (קנא, א). ואולי הודעות בצרכי ציבור אינן נחשבות לשיחה בטילה.
8. לא, רק אם התחילו חזרת הש"ץ במניין ואח"כ יצאו מקצתם ממשיך עד לסיום חזרת הש"ץ
9. לא הבנתי מדוע שתיגרר אחר הבעל, הוא יכול לקבל עליו שבת והיא עדיין לא.
10. צריך להמתין עד הלילה לקרוא ק"ש ואח"כ לקדש ולסעוד. (סי' רסז מ"ש ס"ק ו).
11. לא, (עי' בשאלה דומה באתר).