שאיבת חלב לילדת

השאלה: 1. האם מותר לשאוב חלב אם ממכונה בשבת?
2. האם מותר להשתמש במשאבת חלב חשמלית ע"י כיוון שעון השבת?
3. האם את שעון השבת מותר לכוון עוד בשבת ואז להכניס לחשמל כאשר המשאבה תידלק בעוד כמה דקות, בזמן שתכננתי?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:12:08 AM
בס"ד

1. כעיקרון אסור לשאוב חלב אם בשבת. אולם יש צדדים להקל כאשר האם סובלת מאד מעודפי חלב, במקרה זה עליה לשפוך את החלב המצטבר בכלי, ועדיף לשפוך כל כמות שנכנסת לכלי, כמו כן יכולה להכניס דבר הפוגם את החלב (כגון מלח) בתוך מיכל הצבירה של החלב. אפשרות נוספת שאפשר לשאוב חלב היא אם התינוק/ת לא אוכל מאכלים אחרים ואין להם מזון אחר וצריך להביא להם חלב טרי במקרה זה אפשר לצבור את החלב, ועדיף בכמויות קטנות.
2.אפשר לכוון שעון שבת מערב שבת וכשתתחיל לפעול לשאוב (על פי התנאים סעיף 1).
3.לא הבנתי את השאלה.