רשות היחיד

השאלה: שלום
האם בסיס צבאי נחשב רשות היחיד לעניין טלטול בשבת לאדם שלא סומך על עירוב, ואפשר לטלטל בו בין המבנים שבו בלי חשש?
אותה שאלה על חצר של בית פרטי אם אני מוציא מהבית לחצר האם זה טלטול במקרה שאני לא סומך על עירוב? ואם יש מרפסת שמוקפת מעקה בגובה מטר בערך מה דינה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:39:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בסיס צה"לי הוא מוקף גדרות וכדו´ על כן ברוב הפעמים הוא רשות היחיד, אלא שצריך עוד לעשות שיתופי מבואות, אבל בד"כ הצבא דואג לכך.
מהבית לחצר, גם כאןהשאלה כיצד החצר מחוברת לבית וכיצד מוקפת החצר, אם הכל מוקף בהיקף אחד הרי זו רשות אחת, אם יוצאים מהבית ונכנסים לחצר הרי שזה רשות היחיד וכרמלית ושוב רשות היחיד, אם החצר מוקפת מצד עצמה.
מרפסת מוקפת מעקה היא מחשיבה גם את המרפסת כרשות הבית, ואפשר להוציא מהבית למרפסת.