רבי מלובוויטש

השאלה:

שלום , הייתי מעוניין לדעת מה דעתם של רבני המכון והיחס לגבי התייחסותם של חסידי חב"ד לרבי מלובוויטש בתור "משיח" והאם ידוע עד כמה דבר זה נפוץ בקרב חסידי חב"ד . תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 9:08:38 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

רבני המכון הולכים בדרכו של הרמב"ם כמבואר בהל´ מלכים פי"א ה"א, על תפקידו ומיהו המלך המשיח, שהוא צריך לקבץ נדחי ישראל, ולבנות את בית הבחירה, ולהשיב מלכות בית דוד למקומה, והרמב"ם מבאר שם שאם לא הצליח בכך הרי הוא ככל מלכי בית דוד הכשרים, ועל כן שאלה זו כעת איננה משמעותית, שהרי הדיון כעת הוא האם הוא ככל מלכי בית דוד הכשרים.
לגבי שאלת כמה הדברים נפוצים אין לנו עסק בשאלות אלו, שהרי מה מועיל הויכוח הזה ולמי הוא משנה כלל, מלבד מכותבי העיתים ואנשים המעוניינים להנציח מחלוקות. עלינו לפעול לקרב את התגלות המלך המשיח ולעשות מעשים טובים וישרים, ואז הקב"ה יחוס על עמו ונחלתו וישיב נדחי ישראל ויתגלה לנו משיח צדקנו במהרה בימינו.