קריטי

השאלה: בס"ד

שלום,
עשיתי התרת נדרים על קהל רחב - לא לבד בפני רבנים. והתירו לנו נדרים. השאלה אם בדרך זו מתירים כל נדר? לדוגמא נדרתי שעלי לקרוא כל יום פרקי תהילים, ואם אינני יכולה לעמוד בזה יותר זה התיר? ואם אנסה בכל זאת ולא כנדר עליי להגיד בלי נדר כיוון שאחרי 3 פעמים כן הופך לנדר? בבקשה עזרו לי שאדע מה נכון.

בברכה,
אור.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 6:49:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש נדר שנידר באופן מיוחד יש להתירו בפני ג´ ככל דיני התרת נדרים. אין להסתמך על התרת נדרים הכללית בעבור נדרים מיוחדים.

חתימה טובה