קראים

השאלה: תוכן השאלה
אני מעוניין להתחתן עם בחורה קראית (אני בחור מסורתי לא קראי)
האם תהיה לי בעיה עם הרבנות בארץ ? ....האם תהיה בעיה לילדי בעתיד ? ... מה הפעולות שיש לנקוט לפני הנישואים ?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:55:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי דבריך אתה בחור מסורתי ורוצה להמשיך בדרכך זו, וכידוע המילה "מסורתי" הכוונה היא שיש מסורת מדורות, ובכך בעצם המחלוקת עם הקראים, האם אנו מקבלים מסורת של תורה שבעל פה או לא. ועל כן כדי שחיי הנישואין שלכם יהיו שלכם אתם צריכים לתאם את העמדות האם אתם שניכם מקבלים את המסורת שהועברה מדור דור ותעבור הלאה אי"ה. אם החלטתם לקבל את המסורת היהודית אתם צריכים (שניכם) ללמוד את המסורת היטב, וגם החברה שלך צריכה לקבל על כך דברי חברות, הכוונה היא לקיים את כל ענייני המסורות היהודית. ורק אז יש רבנויות שיקבלו אתכם כזוג, הכל מבוסס על דברי הגר"ע יוסף שליט"א.
יש מקומות שהקראים לא יכולים להתחתן על פיהדת היהודית, כגון אזורים מסוימים ברוסיה, זה נושא שצריך ברור בפני עצמו.
על כן עליכם לקבל בינכם החלטה עקרונית מהי דרככם המשותפת, להיות נכונים ללמוד את הדרך הזאת, לקבל אותה עליכם, וכמו כן לבדוק עם רושם נשואין באזורכם האם הדבר אפשרי.

בהצלחה רבה.