קמח ישן

השאלה: אנחנו שליחים בארה"ב זו שנתנו הראשונה. לא מכבר שמענו על בעייתיות באכילת קמח ישן כאן. מהו בדיוק העניין באכילת קמח ישן והאם אנחנו מחוייבים בו. (ספרדים)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:02:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. האיסור שכנראה שמעתם עליו הוא "חדש". דהיינו כל קמח שגדל אחר פסח תשס"ו אסור עד פסח תשס"ז. בארץ אין מציאות של קמח המתחיל לגדול אחר פסח, אבל בארצות הקרות או בחצי השני של הכדור יש מציאויות של קמח האסור משום חדש. נחלקו הראשונים האם האיסור חל גם בחו"ל ובאדמות נכרים, השו"ע אסר והיו שהקלו. לכן כל בעל נפש ישתדל להחמיר ולאכול רק מקמח ישן שעבר עליו פסח תשס"ו. אולם יש גם המקילים.